Przepis na burgera z dodatkiem oleju konopnego

 

Burger z olejem konopnym. Brzmi ciekawie? I dokładnie tak samo smakuje! Kompozycja świeżej bułki, warzyw, 100% mięsa z wołowiny, z dodatkiem oleju konopnego to coś co polecamy spróbować każdemu. Delikatny posmak konopi nadaje lekkości kubkom smakowym.

 

Składniki:
- 200 gr mięsa wołowego
- 1 łyżka oleju konopnego INDIA
- liść sałaty lodowej
- 1 czerwona cebula
- 1 pomidor              
- 1 ogórek kiszony
- 3 plasterki boczku
- 2 plasterki sera cheedar
- sól
- pieprz

 

Sos:
- pół łyżki majonezu
- pół łyżki musztardy
- pół łyżki ketchupu
- troszkę oleju konopnego INDIA

 

Sposób przygotowania:
Mięso wołowe zmieszaj z łyżką oleju konopnego, dodaj sól i pieprz wedle uznania. Pomidora, cebulę, i ogórka pokrój na plasterki. Na patelni bez dodatku tłuszczu smaż mięso wołowe i boczek. Po odwróceniu mięsa na drugą stronę połóż ser cheedar i przykryj przykrywką do roztopienia się sera. Bułkę przekrój na pół i podpiecz. Posmaruj sosem stworzonym ze składników wymienionych wyżej. Na to połóż sałatę, kilka plasterków cebuli i ogórka kiszonego. Następnie mięso z serem cheedar, pomidora i przysmażony bekon. Wszystko przykryj drugą połówką bułki.

 

Smacznego!

 

Źródło:https://www.instagram.com/p/CokcE9Uj5UB/