Bestseller

Naturalny olej konopny tłoczony na zimno, 250 ml

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Bestseller
Cena: 37,99


Razem:

Naturalny olej konopny 

Naturalny olej zimnotłoczony 

 

olej konopny naturalny

Olej konopny INDIA tłoczymy z nasion konopi włóknistej. 

  • Tłoczony na zimno (nierafinowany), pochodzi z pierwszego tłoczenia,
  • Powstaje w niewielkich partiach, abyście mieli pewność, że zawsze trafia do Was świeży,
  • Olej konopny ma naturalny, głęboki, lekko orzechowy smak,
  • Wykorzystywany jako dodatek do posiłków, podkreśla smak m.in. sałatek, dressingów, pieczywa, tostów, makaronów, a także surowych, gotowanych lub pieczonych warzyw,

 

Najlepiej spożywać na zimno.
Olej konopny przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 20°C, chronić przed słońcem.

Olej konopny ma barwę od złocistozielonej do oliwkowej w zależności od danej partii ziarna; możliwy naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Pojemność: 250 ml

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm 
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 

Zobacz przepis z wykorzystaniem oleju konopnego:

1. Gotowanie... to proste "Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami i olejem konopnym" CZYTAJ

2. Jesienny krem marchewkowy. CZYTAJ

3. Błyskawiczny dressing do sałatki CZYTAJ

 


 

 

Naturalny olej konopny 

Naturalny olej zimnotłoczony 

 

olej konopny naturalny

Olej konopny INDIA tłoczymy z nasion konopi włóknistej. 

  • Tłoczony na zimno (nierafinowany), pochodzi z pierwszego tłoczenia,
  • Powstaje w niewielkich partiach, abyście mieli pewność, że zawsze trafia do Was świeży,
  • Olej konopny ma naturalny, głęboki, lekko orzechowy smak,
  • Wykorzystywany jako dodatek do posiłków, podkreśla smak m.in. sałatek, dressingów, pieczywa, tostów, makaronów, a także surowych, gotowanych lub pieczonych warzyw,

 

Najlepiej spożywać na zimno.
Olej konopny przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 20°C, chronić przed słońcem.

Olej konopny ma barwę od złocistozielonej do oliwkowej w zależności od danej partii ziarna; możliwy naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Pojemność: 250 ml

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm 
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 

Zobacz przepis z wykorzystaniem oleju konopnego:

1. Gotowanie... to proste "Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami i olejem konopnym" CZYTAJ

2. Jesienny krem marchewkowy. CZYTAJ

3. Błyskawiczny dressing do sałatki CZYTAJ