Olej konopny Chill&Relax, 50 ml

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Cena: 39,99


Razem:

Olej konopny Chill&Relax

Naturalny olej zimnotłoczony 

 

olej konopny na nerwy

Olej konopny INDIA tłoczymy z nasion konopi włóknistej. Olej posiada odpowiedni stosunek pomiędzy omega-6 i omega-3, który w jego przypadku wynosi 3:1. Taka proporcja powoduje, że olej konopny jest w czołówce surowców pochodzenia roślinnego, co wykazuje skuteczność jego działania1

  • Tłoczony na zimno (nierafinowany), pochodzi z pierwszego tłoczenia,
  • Powstaje w niewielkich partiach, abyście mieli pewność, że zawsze trafia do Was świeży.
  • Ma naturalny, głęboki, lekko orzechowy smak.
  • Wykorzystywany jako dodatek do posiłków, podkreśla smak m.in. sałatek, dressingów, pieczywa, tostów,  makaronów, a także surowych, gotowanych lub pieczonych warzyw.
  • Wpływa korzystnie na poziom cholesterolu w organizmie2.
  • Zawarte w oleju kwasy tłuszczowe wpływają korzystnie na układ odpornościowy i ograniczają powstawanie stanów zapalnych2
  • Wpływa na procesy zapamiętywania i uczenia się2.

 

Najlepiej spożywać na zimno.
Olej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 20°C, chronić przed słońcem.
Olej ma barwę od złocistozielonej do oliwkowej w zależności od danej partii ziarna; możliwy naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Pojemność: 50 ml

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


1 Paweł Siudem, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska, Konopie i kannabinoidy, Farmacja współczesna 2015;8:1-8,3. 

2 prof. dr hab. n. farm. Ilona Kaczmarczyk-Sedlak, Lecznicze właściwości konopi i możliwości ich zastosowania w medycynie, 2007.