Miód wrzosowy 3+3 GRATIS
MIÓD WRZOSOWY
*do wyczerpania zapasów
NATURALNY MIÓD Z RODZINNEJ PASIEKI
Miód wrzosowy to odmiana miodu kwiatowego, który powstaje z nektaru pochodzącego z wrzosu zwyczajnego.
W formie ciekłej ma kolor ciemnego bursztynu, ale kiedy się krystalizuje jego barwa zmienia się na żółto-pomarańczową.
Ze względu na małą liczbę wrzosowisk na Polesiu, produkcja miodu wrzosowego nie należy do najłatwiejszych. Jest kosztowna i pracochłonna, ale przez to też produkt ten uchodzi za unikatowy. Miód wrzosowy bywa pozostawiany pszczołom na zimę, ponieważ umożliwia pasiece dobre zimowanie.
Ze względu na swój wyrazisty i odmienny od innych miodów smak, miód wrzosowy stosowany jest do przyrządzania różnego rodzaju trunków, ale też jako komponent słodko-kwaśnych sosów. Można go dodać także, klasycznie, do herbaty. Urozmaici jej smak.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności wskazany na zakrętce.
Masa netto: 400 g
MIÓD WRZOSOWY
*do wyczerpania zapasów
NATURALNY MIÓD Z RODZINNEJ PASIEKI
Miód wrzosowy to odmiana miodu kwiatowego, który powstaje z nektaru pochodzącego z wrzosu zwyczajnego.
W formie ciekłej ma kolor ciemnego bursztynu, ale kiedy się krystalizuje jego barwa zmienia się na żółto-pomarańczową.
Ze względu na małą liczbę wrzosowisk na Polesiu, produkcja miodu wrzosowego nie należy do najłatwiejszych. Jest kosztowna i pracochłonna, ale przez to też produkt ten uchodzi za unikatowy. Miód wrzosowy bywa pozostawiany pszczołom na zimę, ponieważ umożliwia pasiece dobre zimowanie.
Ze względu na swój wyrazisty i odmienny od innych miodów smak, miód wrzosowy stosowany jest do przyrządzania różnego rodzaju trunków, ale też jako komponent słodko-kwaśnych sosów. Można go dodać także, klasycznie, do herbaty. Urozmaici jej smak.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności wskazany na zakrętce.
Masa netto: 400 g