Miód wielokwiatowy z maliną, 360 g
Miód wielokwiatowy z maliną
Naturalny miód z rodzinnej pasieki
Miód z dodatkiem owoców malin to połączenie naturalnego miodu wielokwiatowego kremowanego z owocami maliny. Dzięki procesowi kremowania miód ma delikatną puszystą konsystencję, nadaję się do pieczywa, wypieków oraz jako dodatek do napojów i deserów.
Składniki
- miód wielokwiatowy 94%, malina liofilizowana 6%.
NA CZYM POLEGA PROCES LIOFILIZACJI OWOCÓW?
Liofilizacja to proces konserwacji sprawdzony i uznany za najbardziej zachowawczy. Polega na usunięciu wody z zamrożonego produktu przez sublimację lodu – oznacza to, że lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną, z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten przebiega w niskiej temperaturze oraz pod znacznie obniżonym ciśnieniem. W wyniku odwodnienia produkt końcowy traci ponad 90% swojej pierwotnej wagi, a zawartość wilgoci jest zredukowana do 2%.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności wskazany na zakrętce.
Masa netto: 360 g
Miód wielokwiatowy z maliną
Naturalny miód z rodzinnej pasieki
Miód z dodatkiem owoców malin to połączenie naturalnego miodu wielokwiatowego kremowanego z owocami maliny. Dzięki procesowi kremowania miód ma delikatną puszystą konsystencję, nadaję się do pieczywa, wypieków oraz jako dodatek do napojów i deserów.
Składniki
- miód wielokwiatowy 94%, malina liofilizowana 6%.
NA CZYM POLEGA PROCES LIOFILIZACJI OWOCÓW?
Liofilizacja to proces konserwacji sprawdzony i uznany za najbardziej zachowawczy. Polega na usunięciu wody z zamrożonego produktu przez sublimację lodu – oznacza to, że lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną, z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten przebiega w niskiej temperaturze oraz pod znacznie obniżonym ciśnieniem. W wyniku odwodnienia produkt końcowy traci ponad 90% swojej pierwotnej wagi, a zawartość wilgoci jest zredukowana do 2%.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności wskazany na zakrętce.
Masa netto: 360 g