Mieszanka "Antywirus" 20g

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Cena: 19,99


Razem:

Polesie to przebogaty świat roślin i zwierząt. W lasach i na łąkach rośnie tam ponad 100 gatunków roślin leczniczych. Ceniony zielarz i pszczelarz, Oleksandr, własnoręcznie zbiera poleskie zioła i w oparciu o przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury, przygotowuje mieszanki ziołowe, zapewniające kompleksową ochronę zdrowia człowieka. 

Mieszanka zawiera ręcznie zbierane oraz naturalne suszone składniki.

Składniki (w równych proporcjach):

    • szałwia lekarska (Salvia officinalis L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • kwiaty aksamitki (Tagetes L.),
    • macierzanka piaskowa (Thymus serpyllum L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • liście wierzbówki kiprzycy (Epilobium angustifolium L.),
    • bagno zwyczajne (Ledum palustre L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum L.) (cała roślina naziemna, pocięta).

Napar wspomaga odporność organizmu i walkę z wirusami oraz niweluje bakterie i grzyby, które mogą intensywnie rozwijać się w osłabionym układzie organizmu 1,2

Sposób przygotowania (parzenia): łyżeczkę suszu zalać gorącą wodą (ok. 90°C), parzyć pod przykryciem 5-10 minut. Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Masa netto: 20 g

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


1 Andrzej Skarżyński, Zioła czynią cuda, 1994, 163. 

2 doc. Dr hab. Barbara Kuźnicka, mgr Maria Dziak, Zioła i ich stosowanie, Wydanie IV, Warszawa, 1987, 108.