Mieszanka "Antywirus" 20g

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Cena: 19,99


Razem:

Mieszanka ziołowa "ANTYWIRUS" - edycja limitowana.

Herbatka, dzięki właściwościom skomponowanych ziół, wzmacnia układy organizmu - szczególnie narażone na działanie wirusa COVID-19. Zawarte w składnikach substancje sprzyjają hamowaniu aktywności wirusów oraz niwelowaniu bakterii i grzybów, które mogą intensywnie rozwijać się w osłabionym przez wirusy organizmie.

 

Mieszanka zawiera wysokiej jakości ręcznie zbierane oraz naturalnie suszone składniki:

szałwia (Salvia),

✶ aksamitka (Tagetes),

✶ macierzanka (Thymus),

✶ wierzbówka kiprzyca (Epilobium angustifolium),

✶ bagno zwyczajne (Ledum palustre),

✶ dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum).

 

Macierzanka oraz szałwia, zawierają luteolinę. Jest to substancja, która pomaga blokować białka powierzchniowe wirusów, spowalniając w ten sposób ich przenikanie do komórek. Luteolina spowalnia też replikację wirusów, co znacznie ogranicza ich namnażanie się w organizmie.

Dodatkowo szałwia i macierzanka zawiera takie substancje jak tujon i tymol, które hamują rozwój wirusów, bakterii i grzybów. Podczas stosowania leków przeciwwirusowych i przeciwbakteryjnych, wirusy i bakterie z czasem stają się na nie odporne i są trudne do zwalczania. Spożywanie roślin zawierających tymol przyczynia się do zmniejszenia lekoodporności patogenów.

Aby skutecznie zwalczać wirusy, nasz organizm musi wytwarzać wystarczającą ilość przeciwciał typu IgA, które wykazują ulepszone działanie dzięki witaminie A i karotenowi - zawartych w kwiatach aksamitki i dziurawca.

Mieszanka zawiera również bagno zwyczajne, roślinę od dawna wykorzystywaną jako środek wspomagający choroby układu oddechowego. Z kolei wierzbówka kiprzyca, dzięki zawartości substancji bioaktywnych, sprzyja normalizacji pracy układu sercowo-naczyniowego, układu nerwowego i wydalniczego, pomaga w oczyszczaniu krwi i usuwaniu toksyn z organizmu, a dodatkowo nadaje mieszance działanie uspokajające.

Sposób przygotowania (parzenia): łyżeczkę suszu zalać gorącą wodą (ok. 90 °C), parzyć pod przykryciem 5-10 minut. Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Masa netto: 20 g