Lekka herbatka konopna "Oskrzelowa", 30 g

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Cena: 39,99


Razem:

Lekka herbatka konopna "Oskrzelowa"

Herbata z konopi 

Lekka herbatka konopna składa się z ręcznie zbieranych i naturalnie suszonych liści, kwiatostanów i nasion konopi włóknistych, połączonych z naturalnymi ziołami z Polesia. 

Herbata konopna charakteryzuje się delikatnym, ziołowym smakiem. 

Składniki herbaty konopnej (w równych proporcjach):

  • liście porzeczki czarnej (Ribes nigrum L.),
  • lebiodka pospolita (Origanum vulgare L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • liście wierzby białej (Salix alba L.),
  • bagno zwyczajne (Ledum palustre L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • cykoria podróżnik (Cichorium intybus L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • liście wiśni pospolitej (Prunus cerasus L.),
  • kwiaty bzu czarnego (Sambucus nigra L.),
  • kwiaty lipy drobnolistnej (Tilia cordata L.),
  • liście maliny właściwej (Rubus idaeus L.),
  • kwiatostany, liście i nasiona konopi włóknistych (Cannabis sativa L.). 

 

Przygotowywanie: Łyżeczkę mieszanki zalać gorącą wodą. Parzyć pod przykryciem 15 minut. Odcedzić. Można podawać z miodem lub cytryną (według uznania).

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 


Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 

Lekka herbatka konopna "Oskrzelowa"

Herbata z konopi 

Lekka herbatka konopna składa się z ręcznie zbieranych i naturalnie suszonych liści, kwiatostanów i nasion konopi włóknistych, połączonych z naturalnymi ziołami z Polesia. 

Herbata konopna charakteryzuje się delikatnym, ziołowym smakiem. 

Składniki herbaty konopnej (w równych proporcjach):

  • liście porzeczki czarnej (Ribes nigrum L.),
  • lebiodka pospolita (Origanum vulgare L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • liście wierzby białej (Salix alba L.),
  • bagno zwyczajne (Ledum palustre L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • cykoria podróżnik (Cichorium intybus L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • liście wiśni pospolitej (Prunus cerasus L.),
  • kwiaty bzu czarnego (Sambucus nigra L.),
  • kwiaty lipy drobnolistnej (Tilia cordata L.),
  • liście maliny właściwej (Rubus idaeus L.),
  • kwiatostany, liście i nasiona konopi włóknistych (Cannabis sativa L.). 

 

Przygotowywanie: Łyżeczkę mieszanki zalać gorącą wodą. Parzyć pod przykryciem 15 minut. Odcedzić. Można podawać z miodem lub cytryną (według uznania).

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 


Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.