Herbatka owocowa wspierająca zapobieganie COVID-19, 100 g

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Cena: 39,99


Razem:

HERBATKA OWOCOWA, DLA OSÓB KTÓRE OBAWIAJĄ SIĘ ZACHOROWANIA NA COVID-19.

PRODUKT NIE LECZY, A KORZYSTNIE WPŁYWA NA ORGANIZM.

Herbatka owocowa zawiera witaminę C. Kompozycja naturalnych owoców została dobrana tak, aby pozytywnie wpływać na układ opornościowy.

Składniki:

  • owoce dzikiej róży,
  • owoce rokitnika zwyczajnego,
  • owoce jarzębiny czerwonej.

Owoce zawarte w herbatce pełne są pozytywnie wpływających na organizm właściwości. Zdaniem profesjonalnych botaników, owoce dzikiej róży są cenione w zapobieganiu oraz leczeniu grypy2 . Wszelako opisywana herbatka nie jest lekiem. Owoce rokitnika posiadają właściwości przeciwutleniające i antystresowe2,
a jarzębina czerwona stosowana jest w zaburzeniach trawienia 3

Mieszanka naturalnie suszonych owoców dostępna w funkcjonalnym, ekologicznym słoiczku. Zalecana jest do zaparzania w termosie, aby wydobyć z owoców wszystkie pozytywne właściwości. Po naparzeniu owoce miękną i nadają się do spożycia. 

Sposób przygotowania: trzy łyżki stołowe mieszanki zalać 500 ml wrzątku i parzyć 60 minut.

Masa netto: 100 g

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 



1 Gerard Debuigne, Francois Couplan, Wielki Zielnik Roślin Leczniczych, Larousse, 2017, 165

2 Paulina Malinowska, Beata Olas, Rokitnik- Roślina wartościowa dla zdrowia, Kosmos - problemy nauk biologicznych, Polskie Towarzystwo Przyrodników im. Kopernika, Tom 65, 2016,Numer 2 (311), kosmos.ptpk.org, opublikowane: 30.12.2017.285-292. 

3 doc. Dr hab. Barbara Kuźnicka, mgr Maria Dziak, Zioła i ich stosowanie, Wydanie IV, Warszawa, 1987, 70.