Herbatka owocowa łagodząca przebieg COVID-19, 100 g

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Cena: 39,99


Razem:

HERBATKA OWOCOWA ŁAGODZĄCA PRZEBIEG COVID-19

PRODUKT NIE LECZY, A KORZYSTNIE WPŁYWA NA ORGANIZM.

Mieszanka wspiera organizm w zwalczaniu wirusów i bakterii. Naturalne owoce zawarte w herbatce skomponowane zostały z myślą o osobach zmagających się z grypą lub przeziębieniem.

Składniki:

  • owoce czarnego bzu,
  • owoce głogu,
  • owoce czarnej porzeczki.

Owoce czarnego bzu, zawarte w mieszance działają napotnie, a tym samym – przeciwgorączkowo, dzięki czemu mieszanka wpływa korzystnie na organizm podczas chorób wywołanych wirusami (grypa, zapalenie gardła i migdałków)1. Napar z głogu dobrze działa w dolegliwościach reumatycznych, tj. bólach mięśni i stawów1, natomiast czarna porzeczka działa moczopędnie, powoduje zmniejszenie obrzęków i polepszenie się krążenia krwi w organizmie1

Mieszanka z naturalnie suszonych owoców dostępna w funkcjonalnym, ekologicznym słoiczku. Zalecana jest do zaparzania w termosie, aby wydobyć z owoców wszystkie pozytywne właściwości. Po naparzeniu owoce miękną i nadają się do spożycia. 

Sposób przygotowania: trzy łyżki stołowe mieszanki zalać 500 ml wrzątku i parzyć 60 minut.

Masa netto: 100 g

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


1 doc. Dr hab. Barbara Kuźnicka, mgr Maria Dziak, Zioła i ich stosowanie, Wydanie IV, Warszawa, 1987, 61-131.