Nowość

Herbata z liści jeżyny, 50 g

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Cena: 39,99


Razem:

Tradycyjne receptury z pokolenia na pokolenie.

„Od wielu lat zbieram lecznice zioła. Łączę je w odpowiednio dobrane mieszanki, pomagające w poszczególnych dolegliwościach. Wykorzystuje tylko tradycyjne receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie przez mieszkańców mojej wsi. Każde zebrane przede mnie zioło pochodzi wyłącznie z miejsca jego naturalnego występowania. Wszystkie rośliny suszone są w naturalnych warunkach, dzięki czemu zachowują swoje właściwości."

                                                                                                                                                    - zielarz Oleksander

Mieszanki zawierają ręcznie zbierane oraz naturalne suszone składniki.

Składniki: fermentowane liście jeżyny (Fermentum rubi foliis)

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Opakowanie: Pakowany w torebki doypack z zapięciem strunowym

Kraj pochodzenia: Ukraina

Masa netto: 50 g

 

Sposób przygotowania (parzenia):  Jedną łyżkę stołową liści zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 30 minut.

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.