Bestseller

Białko konopne, 500 g

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Cena: 29,99


Razem:

Białko konopne 

bialko konopne lisc konopny Białko konopne w proszku to naturalna alternatywa dla popularnych odżywek białkowych. 

  • Białko roślinne,
  • Bez glutenu,
  • Przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej1
  • Pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej1,
  • Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości1,
  • Produkt wegański,
  • Bez GMO . 

bialko konopne przepisJak spożywać białko konopne?

Z przykładowych dań i sposobów wymienić można: koktajl, omlet, owsiankę, dodatek do musli, twarożku, świeżych owoców

oraz sosów.

Przepis na odżywczy koktajl białkowy: zblenduj  banana, pomarańczę wraz z  jogurtem naturalnym i 30 g białka konopnego INDIA.

Pij schłodzony. 

Masa netto: 500 g

Przepisy

- Smoothie

- Batoniki

 

Przeczytaj również:

Nadzwyczajne właściwości białka konopnego- jak może Tobie pomóc?

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał ze składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


1 Rozporządzenie komisji (UE) NR 432/20121, 16 maja 2012r.