Białko dyniowe, 500g

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Cena: 34,99


Razem:

Białko dyniowe 

 

Białko dyniowe w proszku to naturalna alternatywa dla popularnych odżywek białkowych.

Białko dyniowe to produkt wysokobiałkowy w formie proszku, który dodatkowo zachowuje wszelkie dobroczynne właściwości pestek dyni.

  • 2 łyżki białka z dyni to aż 16 g białka,
  • Bogate w minerały – wapń, magnez, potas1
  • Nie zawiera glutenu i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczów nasyconych1,
  • Jest źródłem błonnika1.

Sprawdzi się jako uzupełnienie codziennej diety wegetarian i wegan oraz osób prowadzących aktywny tryb życia. 

Jak spożywać białko dyniowe? 

Białko dyniowe sprawdzi się w jako dodatek do koktajli odżywczych, wypieków, musli, jogurtów zup i sałatek.

 

SKŁADNIKI: 100% BIAŁKO DYNIOWE

 

Masa netto: 500 g

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał ze składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie. 

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


1 Zygmunt Zdrojewicz, Agata Błaszczyk, Magdalena Wróblewska, Dynia – zdrowa, ale zapomniana, Borgis - Medycyna Rodzinna 2/2016, s. 70-74, www.czytelniamedyczna.pl, otrzymano: 2016-04-27, zaakceptowano do druku: 2016-05-16.